| Home | Small business consultancy | Small business sites | Portfolio | Producten | Contact |

Visie

Vormgeving en navigatie

De vormgeving en navigatie trachten wij zo consistent mogelijk te houden. Zo kunt u in onze content editor het navigatiemenu op slechts 2 posities plaatsen: boven en links. Dat lijkt misschien saai, maar het is wel de plek waar de bezoeker de navigatie verwacht! Bezoekers zullen een website eerder als een computerprogramma benaderen dan iets anders.
Stelt u zich voor dat iedere keer als u Word opstart, de toolbar zich op andere plaats bevindt en dat de iconen en de benamingen voor de bedieningsknoppen zijn veranderd.
Bedenk dat uw bezoekers 99,9% van de tijd zich op een andere website bevinden dan de uwe. Stel uzelf dan de vraag waarom u van uw (potentiele) klanten mag verwachten, dat ze zich een geheel andere interface moeten eigen maken dan ze gewend zijn. Uw website staat in dienst van uw bezoekers, en niet andersom!

Uitzonderingen daargelaten, zullen internetgebruikers uw website bezoeken, omdat ze informatie willen hebben, statisch of dynamisch, in welke vorm dan ook. En ze willen die informatie wel heel snel hebben ook! Wij zullen er dus alles aan doen, om hen die informatie zo snel mogelijk te verstrekken. Wij adviseren een zwarte tekst op een witte achtergrond (zoals in boeken, kranten en tijdschriften); duidelijke, herkenbare links; geen onnodige vertragende plaatjes; geen onnodige technische foefjes, waarbij de bezoeker eerst allerlei software moet downloaden en installeren; geen afwijkende bedieningselementen en geen overbodige welkomstschermen.

Heldere en eenduidige websites maken is ons doel. In het belang van uw klanten!

Zoekmachines

Iedereen weet het: hoe hoger uw website in de lijst van zoekmachines staat, hoe groter de kans is dat uw website een succes wordt. Een flink aantal website-bouwers bieden u aan om uw site aan te melden bij zoekmachines, tegen een zeker tarief. Wij bieden deze service standaard niet. Waarom niet?
Omdat wij geen loze beloften doen!

Om bovenstaande te kunnen begrijpen moet men zich verdiepen in de werking van zoekmachines. Er zijn tientallen verschillende zoekmachines, maar sinds het bestaan van deze zoekmachines heeft de markt zich inmiddels redelijk geconsolideerd. De meest gebruikte (internationale) zoekmachine is Google. Zeker 80% van de internetgebruikers gebruiken standaard Google. In Nederland heeft alleen Ilse nog een redelijk marktaandeel. Wil men hoog eindigen in deze zoekmachines, dan moet men weten hoe deze zoekmachines werken. Alle adviezen ten spijt, zoals het opgeven van steekwoorden(keywords) in de zgn. meta-tags en allerlei andere technische foefjes, zullen Google en Ilse hier geen gebruik van maken. Bovendien, al zou u gebruik maken van keywords, uw concurrenten doen dat ook. Stel, u heeft een IT-bedrijf, en een van uw keywords is "IT": honderdduizenden andere bedrijven ter wereld gebruiken hetzelfde keyword. De kans dat u bij de eerste honderd zoekresultaten wordt vermeld is dan uitermate gering.

Google rankeert de zoekresultaten op het aantal keren dat uw website op andere websites wordt vermeld. Hoe populairder uw website, hoe groter de kans dat u hoog in de lijst komt. En dat vergt een heel andere inspanning dan het verzinnen van een aantal keywords! Daarnaast zal Google eerder in de tekst van uw pagina's kijken hoe relevant uw website is, dan in de keywords. Zorg dus dat de inhoud van uw website relevant en informatief is. Google zal uw website vanzelf vinden! In Nederland is er een samenwerkingsverband tussen Ilse en Startpagina. Websites die vermeld staan in een van de dochters van Startpagina, zullen hoger in de lijst staan dan andere websites.
Zowel bij Google als Startpagina kunt u overigens ook een vermelding kopen.

Al met al, denken wij dat het aanmelden bij zoekmachines, uitzonderingen daargelaten, een zwaar overschatte service is. Wilt u hoog in de zoekmachines geplaatst worden, dan is het veel verstandiger een off-line marketingstrategie te bedenken, of een vermelding te kopen. Onderschat de inspanning die hiervoor geleverd moeten worden niet!

Mazurkastraat 38 | 2992 GP Barendrecht | Tel: 0180-626743 | Fax: 0180-626744 | info@wiehetkleinenieteert.nl